STRATEŠKI DOKUMENT Foto: Fena
Zapadnohercegovačka županija jednoglasno usvojila Platformu za mir
Skupština Zapadnohercegovačke županije u utorak je jednoglasno usvojila Platformu za mir, potvrdila je Marija Iličić, zastupnica u toj skupštini

Time je Zapadnohercegovačka županija postala prva županija koja je usvojila Platformu za mir te na taj način poslala jasnu poruku da su građani Širokog Brijega, Posušja, Ljubuškog i Gruda, kao i dosad, opredijeljeni za sigurnu, prosperitetnu i mirnu Bosnu i Hercegovinu, prenosi Fena.

Ovaj strateški dokument šalje jasnu i snažnu poruku da narodi i građani u BiH žele dugoročan i stabilan mir, kako bi mogli izgraditi bolje društvo te da se rat, ratna stradanja i sukobi nikome i nikada više na ovim prostorima neće dogoditi.

Platformu za mir do danas su usvojili Vijeće ministara BiH i oba doma Parlamentarne skupštine BiH, 12 lokalnih skupština i vijeća, te su je potpisali svi načelnici i gradonačelnici zajednica u kojima djeluje USAID-ov projekat PRO-Budućnost, potom mediji, vladika Grigorije, kardinal Vinko Puljić, muftija mostarski Salem ef. Dedović, udruge žrtava rata iz svih naroda te devet parlamentarnih političkih stranaka.

"Platforma za mir" rezultat je intenzivnog i dugotrajnog rada USAID-ovog mirovnog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS u više od 70 lokalnih zajednica u BiH i kreiran je u formi deklaracije iz koje proizlaze konkretne terenske aktivnosti.

Autor:
Prvi.tv