POSUŠKI STEĆAK FKP Posušje
Više od 30 klapa na Festivalu klapske pisme u Posušju
Na šestom izdanju "Festivala klapske pisme Posušje" nastupit će neke od najpoznatijih klapa iz BiH i Hrvatske

Manifestacija će se održati na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju od 2. do 4. kolovoza, izvijestili su u ponedjeljak organizatori. Upravni odbor Festivala temeljem pristiglih prijava održao je ždrijeb klapa koje će nastupiti na festivalu koji će se kao i prošle godine održati u tri večeri u konkurenciji mješovitih, muških i ženskih klapa.

U petak, 2. kolovoza u konkurenciji mješovitih klapa nastupit će sedam klapa među kojima su i Kampaneli iz Donje Kaštele, Maraška iz Zadra i Katarina iz Mostara. Nastupi u konkurenciji muških klapa održat će se u subotu, 3. kolovoza kada će nastupiti 12 klapa među kojima su Poklisari iz Dubrovnika, Grga iz Posušja, Contra iz Splita, Bošket iz Zagreba i druge. U nedjelju, 4. kolovoza, u konkurenciji ženskih klapa nastupit će također 12 klapa, a među njima su i Bura iz Čitluka, Narenta iz Mostara, Luše iz Splita, Skontradura iz Dubrovnika i druge.

Klape se u sve tri kategorije natječu za prvu nagradu "Posuški stećak", a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1.500 maraka, dok će drugo mjesto uz priznanje biti nagrađeno i s 1.000 maraka, a treće s 500 maraka.

U sve tri kategorije priznanjem "Bura" bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike, priopćeno je iz FKP Posušje.

Autor:
Prvi.tv