RADIONICA ZLATOVEZ Foto: Misija Framost
Upoznajte etnomotive Hercegovine i kako izraditi zlatovez
U organizaciji Misije Framost – Poveznice baštine ljudi i prostora u petak u prostorijama crkve svete Barbare na Rudniku od 18,00 sati otpočet će novi turnus kreativne radionice „Zlatovez" koju već 15 godina uspješno vodi gospođa Šima Ivanković.

Na radionici možete naučiti sve o šivanju, vezenju, pletenju, modeliranju i decoupage tehnici, ali najveća zadaća ove radionice jest to što nudi svu pomoć oko tehnike zlatoveza koja zahvaljujući ovoj radionici sve više postaje popularna u društvu te krasi zidove brojnih objekata.

Zanimljivost ove radionice jest da su njezine rukotvorine, posebice zlatovez, raznošene svuda po svijetu, a jedna od njih se nalazi kod Svetog Oca u Vatikanu.

Ove godine na radionici sudionici se mogu upoznati s etnomotivima Hercegovine, kao i s izradom narodnih nošnji naše regije i ostalih hrvatskih folklornih regija.

Radionica je besplatna te joj se mogu priključiti osobe svih životnih doba. Na kraju radionice bit će organizirana izložba svih radova i rukotvorina. Sve informacije možete potražiti na telefon 063 488 251 (Šima Ivanković), poručuju iz Misije Framost.

Autor:
Prvi.tv