KRIJUMČARENJE I RAZBOJNIŠTVO Ilustracija
Uhićene dvije osobe u Mostaru zbog krijumčarenja migranata
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Mostara lišili slobode dvije osobe zbog krijumčarenja ljudi

Akcija naziva ”Istok” rađena je u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Postoje osnove sumnje da su osobe lišene slobode, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, izvršile kazneno djelo krijumčarenja sedam osoba, državljana Iraka koji su trebali biti ilegalno prebačeni s područja Bihaća, gdje su bili registrirani u jednom od migracijskih centara, preko Mostara na područje Republike Hrvatske.

Također postoje osnove sumnje da su osumnjičeni na području Blagaja nad krijumčarenim osobama izvršili razbojništvo, te od istih na taj način otuđili veću količinu novca i mobilne telefone.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, priopćeno je iz SIPA-e.

Autor:
Prvi.tv