događanja Neum
U Neumu međunarodna konferencija o regionalnom dijalogu i sigurnosti
Međunarodna konferencija "Od stabilizacije do integracije: Regionalni dijalog i sigurnost na zapadnom Balkanu" koju organizira Međunarodni republikanski institut (IRI), održat će se u subotu, 14. srpnja, u Hotelu "Grand" u Neumu.

Konferencija će okupiti predstavnike Europskog parlamenta, parlamenta Slovačke, kao i zastupnike/delegate iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, te predstavnike relevantnih institucija, političkih stranaka, organizacija civilnog društva i medija.

Konferencija će biti prilika da sudionici razgovaraju o iskustvima međustranačke suradnje u integracijskim procesima zapadnog Balkana, ali i aktualnim temama kao što su sigurnosni izazovi u regiji, manipulacija informacijama i dezinformacije, te cyber prijetnje demokracijama u digitalnom dobu.

Govornici na konferenciji bit će zastupnici iz parlamenata regije i Europe, predstavnici organizacija civilnog društva koje se bave promatranjem izbora, monitoringom rada medija i brojni drugi.

Izjave za medije predviđene su u 12:30 sati. 

Autor:
Prvi.tv