MOSTAR Foto: Fena
U Mostaru počela sjednica Vlade Federacije BiH
Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici u Mostaru razmatrati Nacrt zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji

Zakon predviđa da razvojačeni branitelji i članovi njihovih obitelji mogu ostvariti više prava, među kojima su prava na zdravstvenu zaštitu, liječenje u inozemstvu, banjsko i klimatsko liječenje, jednokratna novčana pomoć za liječenje, prednost u korištenju usluga zdravstvenih ustanova, troškovi prijevoza za liječenje u drugoj županiji te besplatno liječenje PTSP-a.

Vlada će se izjasniti o utvrđivanju interesa Federacije BiH za obavljanje usluga željezničkog putničkog i kombiniranog prometa JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo u 2019. godini.

Na dnevnom redu je i razmatranje četiri programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava namijenjenih zdravstvu u Federaciji, u ukupnom iznosu od 36.550.000 maraka.

Pred članovima Vlade FBiH je i dokument Smjernice ekonomske i fiskalne politike FBiH za period 2020.-2022. godina. Ključne aktivnosti u sferi fiskalne politike ponajprije podrazumijevaju djelovanje u smjeru stvaranja povoljnog i stabilnog poslovnog okruženja, atraktivnog za povećan priljev domaćih i stranih investicija, kao glavnog generatora projiciranog srednjoročnog makroekonomkog rasta.

Bit će razmatrane i informacije o primjeni Liste invaliditeta Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, te Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije o provođenju Odluka o financijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u FBiH za 2018. godinu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Autor:
Prvi.tv