MALONOGOMETNI TURNIR
Turnir sjećanja na tragično preminule Lanu i Luku
U organizaciji Fonda za zaštitu okoliša HNŽ u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru održan je treći školski memorijalni malonogometni turnir "Lana i Luka Lovrić 2019."

Ovo sportsko natjecanje organizirano je u spomen na učenike ove škole Lanu i Luku Lovrić, koji su od posljedica zrakoplovne nesreće u 11. i 8. godini života preminuli. I ove godine Fond za zaštitu okoliša HNŽ, u sklopu obilježavanja Svjetskog Dana zaštite okoliša, odlučio  je između ostalih radionica organizirati ovaj malonogometni turnir.

"Turnir je postao tradicionalan, održava se već treću godinu s ciljem trajnog čuvanja uspomene na dva tragično preminula učenika. Fond za zaštitu okoliša HNŽ svake će godine u ovo vrijeme biti organizator manifestacije. Od iduće godine planiramo turnir proširiti s brojem sudionika tako da će nastupiti više generacija svih osnovnih i nogometnih škola Grada Mostara. Želja nam je da Lana i Luka trajno ostanu u našem sjećanju i u sjećanju budućih generacija", izjavio je ravnatelj Fonda za zaštitu okoliša HNŽ.

U finalu su snage odmjerili učenici pobjednici drugih i četvrtih razreda Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića sa svojim vršnjacima iz škole nogometa Tiki Taka iz Mostara, koju vodi Tihomir Skoko, nogometni trener koji je u trenutku nesreće trenirao Luku u školi nogometa HŠK Zrinjski Mostar.

Polaznici nogometne škole Tiki Taka generacija 2. razreda s visokih 4:0 pobijedili su svoje vršnjake i domaćine iz OŠ S. S. Kranjčevića, dok su učenici 4. razreda OŠ S. S. Kranjčevića odnijeli pobjedu pobijedivši svoje vršnjake nogometne škole nakon dramatičnog završetka izvođenja jedanaesteraca.

Manifestacija je zaokružena dodjelom pehara za prva i druga mjesta te spomen pehara Filki Lovrić i Draženku Lovriću, roditeljima Luke i Lane.

Ne skrivajući zadovoljstvo, ravnateljica Daria Stojčić zahvalila je Fondu za zaštitu okoliša na podršci izrazivši želju da sljedeće godine cijeli događaj protekne u još boljem raspoloženju i pozitivnijem duhu.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša Fond je školi donirao veću količinu sadnica i ukrasnog bilja nakon čega su vrijedne učiteljice i nastavnice s djecom i ravnateljicom uredile školsko dvorište.

 

Autor:
Prvi.tv