NAKON 12 SEZONA
'Teorija velikog praska' završava s emitiranjem: Donosimo vam 10 nepoznatih činjenica

Humoristična serija 'Teorija velikog praska' emitira se od rujna 2007., a prošlog je tjedna snimljena posljednja epizoda. Zgodama Penny, Sheldona i Leonarda je došao kraj, a podjednako su emotivni obožavatelji i glumci iz sitcoma. U 279 epizoda stalo je puno urnebesnih zapleta i raspleta, romansi i emocija, a donosimo vam deset zanimljivih činjenica koje možda niste znali.

1. Za razliku od drugih glavnih likova, nikada nismo saznali kako se Penny preziva. Navodno je glumica Kaley Cuoco htjela da to ostane misterij tijekom cijele serije.

2. Glumica Mayim Bialik ima doktorat iz neuroznanosti, baš kao i Amy Farrah Fowler koju je u 'Teoriji velikog praska' glumila od treće sezone. Ima i diplomu prvostupnice hebrejskih i židovskih studija.

3. Većina glumaca iz sitcoma su talentirani glazbenici. Johnny Galecki (Leonard) svira violončelo od djetinjstva, dok su Jim Parsons (Sheldon) i Mayim Bialik (Amy) naučili svirati teremin i harfu samo za potrebe serije.

4. Neslužbena verzija 'Teorije velikog praska' pojavila se u Bjelorusiji i zvala se 'Teoretičari. 

Glavni glumci su se zvali Sheldon, Leo, Raj i Hovart, dok je plavokosa konobarica Nataša živjela vrata do njih.

Snimanje je ubrzo prekinuto kada se otkrilo da se radi o totalnoj kopiji američke serije, a da stvari budu još bizarnije, iz produkcije su tvrdili da nisu znali za original.

5. Prije sedam godina biolozi su u Brazilu otkrili novu vrstu pčela koju su nazvali euglossa bazinga, prema Sheldonovoj omiljenoj riječi 'Bazinga'.

6. Iako je Sheldon Cooper opsjednut znanstvenom fantastikom, a posebno 'Zvjezdanim stazama', glumac koji ga je igrao nikada nije gledao tu kultnu seriju.

7. 'Soft Kitty', jedina pjesmica koja može pomoći Sheldonu da se osjeća bolje kada je bolestan, stvarna je pjesma. Njeni su korijeni iz Australije, a datira u davne 1930-e. Napisala ju je Edith Newlin, a zvala se 'Warm Kitty'. Producent serije Bill Prady otkrio je da ju je njegova kćer pjevala u vrtiću, što ju je naučila teta koja je radila u Australiji.

8. 'Teorija velikog praska' se originalno trebala zvati 'Lenny, Penny i Kenny', po čemu bi Sheldon trebao biti Kenny, što mu jednostavno ne odgovara.

U pilot epizodi Kaley Cuoco (Penny) se uopće nije pojavila, već glumica Amanda Walsh koja je glumila Katie. Budući da nije publici prirasla srcu, zamijenila je Penny.

9. Svi znamo i volimo glazbenu špicu 'Teorije velikog praska', odnosno pjesmu benda Barenaked Ladies, ali u pilot epizodi je to bila pjesma Thomasa Dolbyja 'She Blinded Me With Science'. Kasnije smo tu pjesmu čuli u midi verziji čuli kao Howardov rington.

10. Iako Leonard u svim epizodama nosi naočale, one nemaju stakla jer su se na njih odbijala svjetla reflektora tijekom snimanja.

Autor:
Tabloid.hr