NAJAVA
Sutra zajednički koncert mostarskih glazbenih škola
Zajednički koncert Muzičke škole I. i II. stupnja Mostar i Glazbene škole Ivana pl. Zajca Mostar bit će upriličen u srijedu 12. lipnja 2019. godine ispred zgrade nekadašnje Muzičke škole na Trgu Musala u Mostaru

Koncert organizira Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije i Gradom Mostarom.

Iz spomenutog je ministarstva najavljeno da bi ovaj koncert trebao biti tradicionalan. U dogovoru s ravnateljima glazbenih škola zajednički bi se koncert trebao održavati na kraju svake školske godine, kao vid zahvale građanima Mostara.

Inače, nedavno je pod okriljem OSCE-a pokrenuta inicijativa za objedinjavanje dviju glazbenih škola u Mostaru. Zgrada nekadašnje škole na Musali djelomice je obnovljena sredstvima turskog grada Kajzerija, ali nisu napravljeni svi radovi na unutrašnjem uređenju.

Koncert počinje u 21 sat, dok je u 20 sati najavljena konferencija za medije na kojoj će se obratiti Bruce G. Berton, šef Misije OESC-a u Bosni i Hercegovini, Haldun Koç, veleposlanik Republike Turske u Bosni i Hercegovini, Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a i Božo Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara.

Autor:
Prvi.tv