SLOBODA TUZLA Foto: FENA
Sloboda igra 'generalku' bez šefa stručnog osoblja
Nogometaši tuzlanske Slobode današnju „generalku“ na Tušnju protiv visočke Bosne igrat će bez šefa stručnog osoblja.

Nakon prekjučerašnje ostavke Admira Smajića, navodno zbog problema s kičmom, uprava kluba pokušava čim prije pronaći novog trenera, dajući do znanja da je i mandat Milenka Bošnjakovića privremenog karaktera.

Naime, Bošnjaković je u Slobodu došao zajedno sa Smajićem, ali su „trajali“ manje od dva mjeseca. Nešto nije funkcioniralo među trenerima, a to pokazuje i odlazak iz stručnog stožera Amira Spahića, prvog suradnika prethodnih „kormilara“, Husrefa Musemića, Vlade Jagodića i Slavka Petrovića.

Predsjednik Senad Mujkanović rekao je da se može dogoditi da prvih nekoliko kola Tuzlaci odigraju s privremenim stručnim  osobljem, te da ne treba žuriti s pronalaskom trenera. Ali sve ukazuje na to da će novi „coach“ na Tušanj doći prije susreta sa Zrinjskim, u 1. kolu Premijer lige BiH.

Trenutno se traganjem za novim šefom struke najviše bavi sportski direktor Denis Karić, koji kaže da je u igri više imena, ali da ih ne želi spominjati dok posao ne bude završen.

Mnogi u klubu slažu se da je nagli prekid suradnje sa Slavkom Petrovićem bila greška, jer je ovaj stručnjak bio autoritet u stručnom stožeru, vrijedan i s jasnim programom rada, što sada nije slučaj.

- Prihvatit ću svaku odluku uprave, bilo kao šef struke ili kao nečiji asistent – izjavio je Bošnjaković za Fenu nakon odlaska Smajića s kojim je, kako je rekao, dobro sarađivao dvije godine.

Slobodu će večeras protiv Bosne vjerovatno voditi „kolektivni šef struke“, pa ostaje da se vidi s kakvom kvalitetom će Tuzlaci ući u posljednju sedmicu pred početak prvenstva.

Do sada su „crveno-crni“ pobijedili Velež (2:1) u Fojnici, izjednačili su s Krupom u Lipnici (0:0), dok su u Visokom poraženi od Mladosti iz Doboj Kaknja (0:3).

Utakmica Sloboda – Bosna igra se na Tušnju od 18 sati.

Autor:
prvitv