NAJAVA
Predstava Mire Gavrana „Paralelni svjetovi“ na zatvaranju Mostarskog proljeća

U utorak, 11. lipnja 2019. u 20 sati, u sklopu svečanosti zatvaranja Mostarskog proljeća, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, bit će odigrana predstava Mire Gavrana „Paralelni svjetovi“, u izvedbi HNK Split. Time, ujedno, završavaju i ovogodišnji Dani Mire Gavrana u Mostaru.

Redatelj predstave je Goran Golovko, a dramaturg Jasen Boko.

Uloge:

ADAM, sveučilišni profesor ............ Trpimir Jurkić

SUZANA, njegova supruga ............ Nives Ivanković

VERA, psihijatrica ........................... Arijana Čulina

PETAR, Adamov brat...................... Elvis Bošnjak

MARTA, njegova supruga ............... Tajana Jovanović

Anastasija Jankovska, Zorana Kačić Čatipović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marjan Nejašmić, Banić, Nenad Srdelić, Vicko Bilandžić, Goran Marković, Pere Eranović, Andrijana Vicković, Joško Cikatić, Andrija Ječmenjak…

Sponzor večeri je HT ERONET, a pokrovitelj Splitsko-dalmatinska županija.

Paralelni svjetovi, drama našeg najpopularnijeg i najizvođenijeg dramatičara M. Gavrana, priča je o ljudima koji prolaze kroz krizu srednjih godina i intimne turbulencije koje to iskustvo nosi. Adam, sveučilišni profesor ekonomije, s dijagnozom disocijativne fuge (poremećaja kod kojeg bolesnici zaborave prethodni i nastavljaju živjeti neki sasvim novi život), bježi od obitelji i posla, te luta Hrvatskom živeći neki svoj paralelni svijet. Kako je taj svijet za njega bolji, pošteniji i iskreniji od onoga iz kojeg je pobjegao, odbija se vratiti u sigurnost onoga starog, sigurnog i poznatog svijeta.

Miro Gavran jedan je od najplodnijih, a svakako najizvođeniji hrvatski dramski autor čije se predstave igraju na pozornicama širom svijeta. Paralelni svjetovi njegov su 37. dramski tekst, a za razliku od ostalih drama iz njegova opusa, donose nam velik broj, čitavu galeriju likova vezanih za Adama, središnji lik drame.

Ulaz: 10 KM, a ulaznice se mogu kupiti u uredu Matice hrvatske, na infopultu Mepas Malla i u Kosači.

 

Autor:
Prvi.tv