MOSTARSKI SAJAM Foto: SUM
Potpisan Ugovor o suradnji između SUM-a i Huaweija
Ugovorom su omogućena stručna predavanja, usavršavanja i prakse za studente mostarskoga sveučilišta

U okviru mostarskog Sajma gospodarstva potpisan je Ugovor o suradnji u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija između Sveučilišta u Mostaru i renomirane kineske tvrtke Huawei Technologies. Ugovor su potpisali rektor Sveučilišta prof. dr. Zoran Tomić i direktor Huaweija u BiH gosp. Chenchen. Cilj Ugovora je postizanje suradnje u znanstveno-istraživačkim aktivnostima od zajedničkog interesa, prijenosa i razmjene znanja i tehnologija te zajedničko kreiranje inovativnog društva znanja.


Foto: SUM

Ovim Ugovorom omogućena su stručna predavanja, usavršavanja, prakse za studente SUM-a i brojne mogućnosti za uključivanje studenata i nastavnika Sveučilišta u istraživačke djelatnosti Huaweija. Iz Uprave Huaweija ističu kako će za najbolje studente s prakse biti ponuđeni i odgovarajući poslovi, što pruža izvrsnu mogućnost za početak međunarodne karijere.


Foto: SUM

Potpisani Ugovor između SUM-a i Huaweija još je jedan u nizu uspješnih ugovora i suradnji Sveučilišta u Mostaru i gospodarskog sektora kojim se nastavni planovi i programi nastoje prilagoditi potrebama gospodarskog sektora. Ovakvi oblici suradnje donose brojne pogodnosti i za gospodarstvenike pružajući im stručna znanja sa SUM-a, potom pomoć pri znanstvenim i stručnim istraživanjima. Navedene aktivnosti dio su Strategije Sveučilišta koja je usmjerena u izgradnju „Sveučilišta budućnosti“ kao društvenog pokretača i pomagača.

Autor:
Prvi.tv