DAN POEZIJE Foto: Julius Meinl
'Platite kavu stihom' i proslavite Svjetski dan poezije
Danas se obilježava Svjetski dan poezije koji je proglasio UNESCO 1999. godine s ciljem promicanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije u cijelome svijetu, kao i zbog davanja priznanja i poticaja nacionalnim, regionalnim i međunarodnim pokretima poezije.

Već šestu godinu zaredom povodom Svjetskoga dana poezije u svijetu se 21. ožujka organizira međunarodna Julius Meinl promocija pod nazivom “Platite kavu stihom”, globalna inicijativa koja svake godine postaje sve značajnija.

Julius Meinl želi inspirirati ljude da pišu poeziju i tako učiniti svijet boljim mjestom, tako da danas možete valutom stiha platiti šalicu omiljenog espressa.

U 80 caffe barova u Bosni Hercegovini Julius Meinl BH d.o.o. izabrat će tri najbolja autora stihova koji će osvojiti tri vrijedne nagrade i to aparat za kavu na kapsule i dva darovna paketa s njihovim proizvodima – šalice, cappucino, čajeve.

Deset najboljih stihova Julius Meinl objavit će na službenoj Facebook stranici, a korisnici te društvene mreže “lajkovima” će izabrati tri najbolje.

“Zastani, odloži mobitel, pronađi inspiraciju i tako plati šalicu svog omiljenog espressa”, pozivaju iz Julius Meinla.

Autor:
Prvi.tv