LIČNOST U PSIHIJATRIJI Foto: Fena
Otvoren simpozij "Mostarska psihijatrijska subota"
Šesnaesto izdanje simpozija "Mostarska psihijatrijska subota" otvoreno je danas u Mostaru, a okupilo je brojne stručnjake iz BiH i regije

Mostarska psihijatrijska subota već tradicionalno obrađuje aktualne psihijatrijske teme, a ove godine posvećena je temi “Ličnost u psihijatriji: značenje u prevenciji, nastanku i liječenju duševnih smetnji”.

“Iako je psihijatrija kao struka jako napredovala, poznato je da je još uvijek ličnost zagonetka nad zagonetkama jer svatko ima svoje posebnosti i pitanje je zašto netko u nekim situacijama reagira ovako, zašto netko ‘ode’ u bolest, a netko ne, zašto netko ozdravi brže, a netko teže i drugo. Ove godine ćemo to detaljno obraditi”,  istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora prof. dr. sc. Dragan Babić.

Prema njegovim riječima, na simpoziju će biti iznesena vrlo zanimljiva predavanja koja će imati za cilj i zadaću pokušati podići razinu znanja i biti u najnovijim trendovima u području značenja ličnosti u psihijatriji, a sve u cilju adekvatnije pomoći pacijentima.

U sklopu simpozija, između ostalog, bit će održana predavanja: “Ličnost i tipologija ovisnika o alkoholu”, “Od simptoma do ličnosti”, “Karakteristike ličnosti patoloških kockara”, “Novi pristup u dijagnostici i razumijevanju poremećaja ličnosti: bliži li se pomak paradigme u personologiji?”, “Crte ličnosti i poremećaji ishrane” i drugo.

Simpozij je organizirala Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Udruženjem psihijatara u Bosni i Hercegovini i Liječničkom komorom Hercegovačko-neretvanske županije, prenosi Fena.

 

Autor:
Prvi.tv