ERK LEUT ERL LEUT
Otklanjanje kvara na vodocrpilištu u Blagaju
Danas se u Blagaju kraj Mostara pokušalo otkloniti kvar koji je nastao na vodocrpilištu na lokaciji vrelo Bune u Blagaju.

Kvar je nastao u subotu i od tada velik broj mještana nema pitke vode.

Javno poduzeće Vodovod angaziralo je ronioce zbog velikog vodostaja rijeke Bune na mjestu gdje se nalazi pumpa za opskrbu vodom.

Angažmanom ronioca iz Ekološko-ronilačkog kluba Leut i njihove postrojbe za spašavanje na vodi pri civilnoj zaštiti HNŽ-a od jutarnjih sati pokušava se otkloniti stara pumpa i nadomjestiti nova.

" Vodostaj rijeke Bune je bio toliki da se kvar nije mogao obaviti bez ronioca. Radovi su bili zahtjevni zbog jake struje, al usprkos tome uklonili smo staru i nadomjestili novu pumpu" rekao nam je Branislav Stojkić član postrojbe za spašavanje na vodi.

"Zadovoljni smo odrađenim poslom, voda je bila 9°C i u vodi smo proveli skoro 2 sata. Ovo nije prvi put da naš klub Leut pomaže našim sugrađanima. Prošlo ljeto smo pomogli i MUP-u HNŽ-a u izvlačenju potopljenog auta u Neretvi. Rado ćemo se odazivati na ovakve pozive" rekao nam je Dragan Popovac voditelj postrojbe za spašavanje Leut pri Civilnoj zastiti HNŽ-a.

Kako smo doznali od Vodovoda na oklanjanju kvara još se radi na terenu i pušta se u pogon nova pumpa za opskrbu vodom za mještane Blagaja, stoji u priopćenju ERK LEUT.