VOZAČI, OPREZ! Izvor: N1
Obustavljen promet na više cestovnih pravaca u BiH
Zbog obilnih kiša i poplava u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine neki su cestovni pravci blokirani, a na nekima se promet odvija izuzetno teško

Kako javlja BIHAMK, zbog veće količine vode na cesti obustavljen je promet u podvožnjaku na ulazu u Žepče s magistralnog puta M-17, kao i na regionalnim putevima R-469 Banovići-Zavidovići (u mjestu Breštica), R-403a Cazin-Gata (u mjestu Tržačka Raštela), R-403b Cazin-Stijena-Ljusina i R-474 Perkovići-Novi Šeher.

Zbog vode na cesti otežan je promet na magistralnim putevima M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Kako javlja AMSRS, na tom mjestu se izlila rijeka Sana i promet se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na oba prometna traka. Na magistralnom putu M-16.1 Banja Luka-Prnjavor kod crpke Dušanić na ulazu u Prnjavor promet se odvija otežano jednim kolničkim trakom.

Od 7 sati na magistralnom putu M-4 Teslić-Kotor Varoš preko prevoja Borja zbog odrona je u potpunosti obustavljen promet. Zbog aktiviranog klizišta na magistalnom putu M-4 Banjaluka-Prijedor u mjestu Ramići potpuno je obustavljen promet.

Zbog izlijevanja rijeke Jošavke u mjestu Jezero (M-5 Jajce-Bihać) u dužini od 50 m poplavljen je jedan prometni trak pa se vozila propuštaju naizmjence, jednim kolničkim trakom.

Obilne padaline usporavaju prometovanje i na ostalim dionicama u BiH. Zbog većeg odrona obustavljen je promet na regionalnom putu R-473 Teslić-Tedin Han u mjestu Kamenica.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravaju i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutačnom stanju i uvjetima na cesti.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema mostu i od mosta Graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Autor:
Prvi.tv