SPECIJALISTIČKA OPREMA
Njemačka donirala 80 LED svjetiljki Graničnoj policiji BiH
Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić razgovarao je s časnikom za vezu Savezne policije Njemačke za Bosnu i Hercegovinu Oliverom Hassom o nastavku podrške njemačke policijske agencije Graničnoj policiji BiH u opremi i obuci policijskih službenika.

Tom prigodom uručena je donacija od 80 LED svjetiljki namijenjenih za rad policijskih službenika Granične policije BiH na terenu u noćnim uvjetima, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Vlada SR Njemačke do sada je donirala opremu u vrijednosti od oko devet milijuna maraka i organizirala veliki broj obuka za službenike Granične policije BiH. Među njima je i obuka za službenike postrojbi za podršku i kontrolu, koja se ovog tjedna održava u Mostaru.

Trenutačno se u organizacijske jedinice Granične policije BiH na terenu raspoređuje specijalistička oprema u vrijednosti od 458.000 eura koju je doniralo Savezno ministarstvo za unutarnje poslove, izgradnju i zajednicu SR Njemačke. Riječ je o šest ATV vozila, deset patrolnih čamaca, 3.000 NIK testova i 11 termovizijskih kamera i druge opreme za noćno promatranje.

Na sastanku su ravnatelj Galić i časnik za vezu Hass razgovarali i o novoj donaciji opreme za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata koji će se koristiti na graničnim prijelazima.

Njemački stručnjaci iz područja otkrivanja krivotvorenih dokumenata i policijsku provjeru identiteta u 2018. godini uspješno su realizirali specijalističku obuku koju je pohađalo 99 policijskih službenika Granične policije BiH na međunarodnim graničnim prijelazima u sastavu jedinica: Izačić, Gradiška, Bijeljina, Zvornik, Trebinje i Doljani, navodi se u priopćenju.

Autor:
Prvi.tv