BIH Foto: BNN.ba
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja
U Bosni i Hercegovini jutros na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle.

Promet vozila je umjeren, a tijekom dana očekuje se pojačan promet vozila na većini puteva, posebno prema jugu. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog održavanja 46. internacionalne turističke Una regate (25.-28.07.), od 17.00 do 24.00 sata, zaustavlja se promet na magistralnom putu M-5 prolaz kroz centar Bihaća i preusmjerava na druge pravce.

Na magistralnom putu M-5 Bosanski Petrovac-Bihać, na dionici Dubovsko-Ripač (na dionici od uključenja sa regionalnog puta R-408 od naselja Orašac/Ćukovi do isključenja Ripač/Račić) zbog održavanja 10. biciklističkog rekreativno-turističkog kamp-maratona „Stazama Bosanskih kraljeva 2018" vozila će voziti usporeno, u smijeru kretanja sudionika utrke.

Zbog izvođenja potrebnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, zaustavljen je promet i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog čestih radova izmjenjen je režim prometa na mjestima: tunel Igman, tunel Grab, Ban Brdo i vijadukt Bojnik.

U tijeku su radovi na redovnom održavanju na magistralnom putu M-18 Semizovac-Srednje, zbog čega se na mjestima izvođenja radova vozi naizmjenično, jednom trakom. Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se promet odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Upozorava se na vozače da prilagode vožnju tim izmjenama u režimu odvijanja prometa i da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, javljeno je iz IC BIHAMK-a. 

Autor:
prvitv