V-DAN NA ŠPANJOLSKOM TRGU Ilustracija
Mostarci plesom u borbi protiv nasilja nad ženama
Obilježavanje V-dana na Španjolskom trgu...

Na Španjolskom trgu u Mostaru u četvrtak, 14. veljače bit će upriličena plesna revija kojom će grad na Neretvi šestu godinu zaredom podržati globalnu kampanju protiv nasilja nad ženama "One Billion Rising" (V-day).

Aktivistice, psihologinje i kulturne radnice iz Mostara prepoznale su važnost ovoga događaja te odlučile da se svake godine pridruže pokretu i obilježe 'V-dan' u gradu na Neretvi, priopćili su organizatori.

Uz pomoć plesnih klubova (PS Flash, Ps B-dance, MO-stars, ŠPK Zrinjski, Mostarske mažoretkinje, Erigo, Pro-dance) i nevladinih udruga kroz ples se želi ukazati na problem nasilja koji sustavno uništava živote obitelji i utječe na razvoj čitavog društva.

"Ples u ovoj kampanji savršeno predstavlja slobodu tijela i duha, izraza emocija i energičnog kretanja u prostoru. Svaka žena, djevojka ili djevojčica, svako živo biće ima pravo na tu slobodu - netaknutu i nenarušenu nasiljem ili nekom drugom vrstom represije. Svjesni smo da ovom kampanjom ne možemo promijeniti svijet, ali definitivno možemo skrenuti pažnju na probleme koji nas tište i solidarisati se sa žrtvama nasilja i nepravde", stoji u priopćenju.

Organizatori ističu kako ove godine kampanja "One Billion Rising" pored svog osnovnog cilja ima i dodatni cilj, a to je solidarnost s pokretom "Pravda za Davida" te "Pravda za Dženana". Kampanja će početi plesom na Španjolskom trgu u 16:30 sati, nakon čega će biti upriličena zajednička šetnja podrške do Mepas Malla, gdje će ples biti nastavljen.

Autor:
Prvi.tv
TAGOVI