JEDAN OD NAJSTARIJIH POLJSKIH GRADOVA
Krakov spada u najopasnije turističke gradove Europe
Prema rezultatima istraživanja, Krakov je proglašen najopasnijom turističkom destinacijom u Europi.

Ovaj grad na jugu Poljske dobio je ocjenu nula, što predstavlja "izuzetno opasno" mjesto za boravak ukoliko ste stranac. Ocjena 100 se inače daje destinacijama koje slove za najsigurnije lokacije koje možete posjetiti, prenosi Daily Express.

Rezultati istraživanja su se temeljili na statistici kriminala, uključujući incidente kao što su pljačke, teroristički napadi i ratovi kako bi se odredio ishod. Studija je također uključivala i broj smrtnih slučajeva uzrokovanih prometnim nesrećama.

Krakov ima 765.320 stanovnika i nalazi se uz samu granicu Poljske s Republikom Češkom. Turisti u ovom gradu često posjećuju dobro očuvane srednjovjekovne građevine i židovsku četvrt. Povijesna gradska jezgra (Krakovsko staro mjesto) uvrštena je od 1978. u UNESCO-popis mjesta svjetske baštine u Europi kao prvo mjesto uopće u svijetu koje je uvršteno na tu listu.

Krakov je jedan od najstarijih poljskih gradova. Na prostoru današnjeg Krakova su živjeli Bijeli Hrvati, preci današnjih Hrvata. Prema legendi ga je osnovao vojvoda Krak koji je na tom mjestu ubio zmaja.

S druge strane, jedan od najsigurnijih gradova za posjetiti je Andora La Vella u Andori. Glavni grad Andore, koja se nalazi između Španjolske i Francuske na Pirinejima, ima 22.000 stanovnika. Andora La Vella je dobila 88,6 bodova od mogućih 100.

Autor:
Prvi.tv
TAGOVI