MEĐUNARODNI SAJAM Foto: EPHZHB
I ove godine veliki interes za EPHZHB na Energi 2019.
Deveti međunarodni sajam energetike “Energa“ i ove se godine održava u Sarajevu kao trodnevna konferencija od 11. do 13. lipnja 2019.

Kao redoviti sudionik JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar našla se među više od 100 izlagača iz 12 zemalja svijeta. Konferencijski program na koji je prijavljeno 250 sudionika ponudit će različite sesije i panel diskusije o investicijama i integraciji obnovljivih izvora energije u BiH i aktualnim temama iz energetskoga odjela.

Uz ovogodišnje vrlo zanimljive programske teme, s naglaskom na istraživačka i proizvodna ostvarenja, posebnost Energe 2019. je veća nazočnost studenata, mladih stručnjaka i „start-up“ kompanija koji će kroz posebno osmišljen program nagrađivanja, sesije i dizajnirani sajamski izložbeni prostor moći predstaviti svoje poslovne ideje i projekte.


Foto: EPHZHB

Već prvi dan Energe ugovoreni su mnogi poslovni sastanci i susreti s međunarodnim komapnijama koje su iskazale zanimanje za rad EPHZHB-a. Zainteresiranost za rad EPHZHB-a bio je izniman, a posjećenost štanda bila je iznad svih očekivanja jer je EPHZHB jedino energetsko poduzeće u BiH koje ima 100 % proizvodnju iz obnovljivih izvora.

JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar predstavila je sudionicima Sajma postojeće proizvodne objekte, kao i one koji su u fazi izgradnje (CHE Vrilo). Proizvodnja koju EPHZHB temelji isključivo na obnovljivim izvorima energije izvrsa je podloga za buduće međunarodne partnerske ugovore.

Sajam Energa otvoren je sljedeća tri dana, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlade Sarajevske županije i Vansjkotrgovinske komore BiH i Gospodarske komore BiH.

Autor:
Prvi.tv