VATRENI Foto: Pixsell
HNS od Lige nacija zaradio 2,25 milijuna eura
Hrvatska je za sudjelovanje u Ligi A zaradila 2,25 milijuna eura

Portugal je sinoć u finalu Lige nacija golom Goncala Guedesa pobijedio Nizozemsku 1:0 i tako zaradio 10,5 milijuna eura, dok je drugoplasiranima pripalo devet milijuna eura. Hrvatska je za sudjelovanje u Ligi A zaradila 2,25 milijuna eura.

U najjačem razredu, u kojem je igrala i Hrvatska, svaka je reprezentacija prvotno trebala dobiti po 1,5 milijuna eura, a pobjednik svake od četiri skupina dodatnih 1,5 milijuna. No UEFA je kocem prošle godine donijela odluku o povećanju nagrada za sve razrede. Tako će svaka od 12 sudionica Lige A, u kojoj su igrali i Vatreni, dobiti po 2,25 milijuna eura, a pobjednici skupina (Portugal, Švicarska, Nizozemska i Engleska) dodatnih 2,25 milijuna eura.

Najbolje četiri reprezentacije iz Lige A koje su nastupile na završnom turniru u Portugalu imale su priliku i za dodatnu zaradu. Prema novim tarifama, konačni pobjednik Lige nacija dobit će još šest milijuna eura, finalist 4,5 milijuna eura, trećeplasirana selekcija ovog natjecanja 3,5 milijuna eura, a četvrtoplasirana momčad prvog izdanja Lige nacija još 2,5 milijuna eura.

Dakle, Portugalci su za osvajanje prvoga mjesta zaradili ukupno 10,5 milijuna eura, drugoplasirani Nizozemci 9 milijuna eura, Engleska za treće mjesto 8 milijuna eura, a Švicarska kao četvrtoplasirana 7 milijuna eura, prenosi Hina.

Autor:
Prvi.tv