SVIJET Izvor:EPA
Heroj stjuard žrtvovao se za putnike u gorućem avionu
Maksim Moiseev, stjuard na zrakoplovu Suhoj Superjet-100 koji se zapalio u zračnoj luci Šeremetjevo, poginuo je pokušavajući otvoriti vrata u stražnjem dijelu aviona koji je zahvatio požar. Namjera mu je bila omogućiti izlaz putnicima i tako ima spasiti živote, javlja ruska agencija TASS.

"Putnici su evakuirani uz pomoć tobogana za spašavanje. Stjuard Maksim Moiseev bio je s putnicima koji su sjedili u zadnjem dijelu aviona. Pokušavao je otvoriti stražnja izlazna vrata kako bi što brže evakuirao putnike. Nije u tome uspio pa je počeo pomagati ljudima da napuste avion na drugim izlazima”, rekao je neimenovani izvor za TASS, prenosi index.hr.

"Stjuard je ostao u avionu sve dok većina putnika nije bila evakuirana, a zatim je poginuo u požaru“, dodao je.  

Podsjetimo, 41 osoba poginula je u nesreći ruskog putničkog zrakoplova Suhoj Superjet-100 u kojemu je bilo 73 putnika i pet članova posade.

Avion je oko pola sata nakon polijetanja sa Šeremetjeva morao prisilno sletjeti natrag u moskovsku zračnu luku, a točan uzrok nesreće još uvijek nije poznat. Devet osoba je završilo u bolnici, dok je 14 osoba dobilo pomoć na licu mjesta te nisu hospitalizirani.

 

Autor:
Prvi.tv