PREKINULI WEB-EMITIRANJE Foto: Reuters
Hakeri napali izraelski javni servis tijekom prijenosa Eurovizije
Internetska stranica izraelskog javnog seriva KAN sinoć je bila metom hakerskog napada tijekom emitiranja polufinalne večeri Pjesme Eurovizije, koja se ove godine održava u Izraelu

Izraelski list "Jerusalem Post" objavio je kako su hakeri upali na stranicu KAN-a, prekinuli prijenos natjecanja, a potom zajedno s logom izraelske vojske objavili poruku "Rizik od raketnog napada, idite u skloništa" i "Izrael nije siguran, u to ćete se uvjeriti".

Iz KAN-a navode kako su hakeri uspjeli blokirati emitiranje putem web-stranice, dok kod emitiranja putem televizije nisu zabilježene nikakve smetnje.

Generalni direktor KAN-a je u izjavi za jedan izraelski radio kazao kako je za svega nekoliko minuta nakon napada uspostavljena kontrola nad internetskom stranicom te je iznio tvrdnju kako se iza ovog napada krije Hamas.

U Tel Avivu sinoć je održano polufinale 64. natjecanja za Pjesmu Eurovizije, a završni dio natjecanja održat će se u četvrtak.

Prije sinoćnjeg natjecanja u Tel Avivu se okupila grupa izraelskih aktivista za ljudska prava koji su bojkotom Eurosonga željeli ukazati na izraelsku blokadu Pojasa Gaze, prenosi Anadolija.

Autor:
Prvi.tv