WBA GOLD Foto: PR
Damir Beljo dobio laskavu ponudu iz Rusije
Mostarski boksač zbog ozljeda je nekoliko puta prolongirao povratak boksu, a sada je dobio nevjerojatnu priliku, koja bi mogla biti prekretnica u njegovoj karijeri

Damir Beljo posljednjih tjedana u Njemačkoj se pripremao za povratak u ring.

"Nalazim se u Dusseldorfu u UFD kampu skoro 20 dana, gdje sam došao na pripreme za meč koji se trebao održati krajem ovog mjeseca u Kaštel Kambelovcu pored Splita. Meč je trebao biti na šest ili maksimalno osam rundi s protivnikom koji je solidan. Za naše područje dobar, a, iskreno, „nigdje veze“. Ali šta se dešava. Dobijem poziv da boksam u Rusiji, ali sad za vikend, i to za WBA Gold pojas protiv domaćeg i stvarno odličnog, neporaženog borca Alekseija Egorova, koji je sa samo osam mečeva jako visoko rangiran i već je izazivač u najjačim verzijama. Ovaj meč bi ujedno bio i eliminacijski meč tj. pobjednik sigurno boksa sljedeći meč za WBA svjetski pojas! Šta uraditi? Prilika je odlična, ponuda također, ma sve, a ja spreman možda za šest rundi. Meč je, naravno, 12 rundi… Bože pomozi da pravilno odlučim", napisao je na svom profilu na Facebooku Damir Beljo.

Bombarder s Neretve dalje piše da je 17. prosinca 2016. godine trebao boksati za WBO svjetski naslov protiv Oleksandra Usyka. 

"Potpisali smo i onda me auto udarilo i na sve sam to gledao da je tako trebalo biti, da mi Bog još nije dao šansu. A šta sad, evo opet pred vratima meča za svjetski naslov, a nisam spreman. Iskreno, teško da se sve može posložiti - da sam spreman, da nema ozljeda i da dobijem priliku. Ja ću ovo prihvatiti i idem dati sve od sebe. Naravno, moram pokušati pametno, jer neću imati dovoljno „gasa“, ali opet idem da pobijedim, ne idem samo da odboksam i da uzmem lovu, nego da dam sve od sebe, a šta je sve od sebe u ovakvoj situaciji? Sebi sam rekao da ću se stvarno potruditi da se više ne dovedem u ovakvu situaciju da sam nespreman, pa da se spremam kao luđak, a realno, da sam bio u treningu i da je došla ova ponuda objeručke bi je odmah prihvatio i išao u Rusiju po pojas i to WBA Gold, i čekao sljedeći meč za svjetski naslov", nastavlja boksač.

Beljo je u velikoj nedoumici hoće li prihvatiti ponudu koju čeka svaki boksač.

"Ako ne prihvatim možda se uvijek budem pitao u životu, a opet, kad prihvatim, ako ne daj Bože izgubim, sebi ću teško oprostiti što nisam bio spreman, a takva prilika. Svi borci znaju da je najgora stvar kad si u ringu, a nemaš kondicije, vidiš, a ne možeš, primaš, a nemaš damara i ne možeš vratiti, a i kad možeš vratiti, paziš da se ne istrošiš, jer šta poslije. Također, kad si spreman, možeš i bolje podnijeti i prije se vratiti… Eto raja, Bog mi je dao da sam prvi iz BiH donio europski naslov i čak ga dva puta odbranio, dobio priliku za svjetski, i auto me zveknulo, i onda krenule operacije, oporavci, razni pehovi, ali, voli Bog Belju svog… Odoh ja da probam i dat ću sve od sebe s obzirom na sve! Ovo je ogromna stvar, boksati na takvoj reviji, i boksati za WBA Gold i protiv takvog borca. Ogromna stvar za mene, za cijelu državu, jer opet povijest pišemo, a, eto, u jednu ruku idem u rat gdje se puca mitraljezima, a ja idem sa dva čekića i opet se nadam nekom čudu i eto. Danas ću razgovarati s Ivanom Dijakovićem i konačnu potvrdu danas šaljemo", zaključio je na svom profilu na Facebooku Damir Beljo.

Autor:
Prvi.tv
TAGOVI