DESET PUTA VEĆA BRZINA Foto: HT Eronet
4G mreža od danas u komercijalnoj uporabi
Svi korisnici HT Eroneta od danas mogu uživati u prednostima 4G mreže koja donosi i do deset puta veće brzine prijenosa podataka od dosadašnjih

Uz današnje komercijalno puštanje 4G mreže, HT Eronet predstavlja i svoje nove SMART tarife, priopćeno je iz ove tvrtke. Riječ je o novim tarifama, dostupnima svim privatnim i poslovnim, novim i postojećim korisnicima.

Posebno se izdvajaju dvije tarife – SMART 30 i SMART 45. One donose najbolji omjer uključenih minuta, SMS-ova i gigabajta, uz niže cijene mjesečne pretplate. Primjerice, SMART 45 najbolja je ponuda na tržištu; korisniku omogućava najviše mobilnog interneta – 12 GB za pripadajući iznos pretplate te čak 2 000 minuta i 2 000 SMS poruka.

Što se pak 4G mreže tiče, svi naši korisnici od danas mogu zamijeniti svoje postojeće SIM za USIM kartice, koje omogućavaju korištenje 4G mreže. Svi oni koji ne zamijene postojeće SIM kartice, i dalje će moći koristiti svoj broj na HT Eronet mreži kao i do sada, ali neće moći koristiti prednosti 4G mreže.

Podsjetimo, za korištenje 4G mreže potrebno je imati mobilni uređaji koji podržava 4G tehnologiju i USIM karticu. Ono što želimo posebno istaknuti jest da za zamjenu postojećih SIM – USIM karticama, nema ograničena roka.

Zamjena SIM kartica će se naplaćivati po promotivnoj cijeni od 1 KM (s PDV-om) do 30. 6. 2019., a nakon toga datuma, zamjena SIM kartica bit će naplaćivana po standardnom cjeniku.

Inženjeri HT Eroneta jučer su obavili i testna mjerenja brzine 4G mreže u Mostaru. Ono što korisnici trebaju znati, vezano uz brzine 4G i 4G+ mreže, jest da se, isto kao i kod 3G tehnologije, ukupni kapaciteti zapravo dijele među svim aktivnim korisnicima bazne postaje. Dakle, u komercijalnom radu korisnici će, ovisno o trenutačnom opterećenju mreže, dobivati brzine nešto manje od teorijskih i testnih, što je uvjetovano načinom rada mobilnih tehnologija, priopćeno je. 

Autor:
Prvi.tv