Vidite prvi

S DANAŠNJE SJEDNICE

SIP BiH izrekao sankcije predsjednicima i članovima biračkih odbora

Autor:Prvi.tv
Objava:24.11.2016. 15:17
SIP BiH izrekao sankcije predsjednicima i članovima biračkih odbora
Učitavanje medija preglednika ...

Članovi Središnjeg izbornog povjerenstva  Bosne i Hercegovine (SIP BiH) na današnjoj sjednici su izrekli sankcije za predsjednike i članove biračkih odbora na lokalnim izborima održanim u listopadu ove godine, prenosi Klix.ba.

Sankcionirano je ukupno 35 članova koji će platiti novčane kazne, s tim da su predsjednici biračkih odbora kažnjeni sa 700, a članovi sa 300 KM.

Članovima biračkih odbora u Stocu Anelu Hasiću, Merimi Đulić, Semiru Čokljatu i Husi Tabakoviću SIP BiH je izrekao sankciju zabrane angažiranja u biračkim odborima naredne četiri godine. Njima nisu izrečene novčane sankcije.

Podsjećamo da su ranije članovi SIP-a BiH na današnjoj sjednici izglasali skidanje poništavanja izbora u Stocu kao točke s dnevnog reda. Član SIP-a BiH Vlado Rogić predložio je da se s dnevnog reda sjednice skine odluka o izborima u Stocu. Stjepan Mikić rekao je da se prvo treba utvrditi odgovornost pa tek onda odlučivati o eventualnom poništavanju izbora.

Novak Božičković je također tražio da se ova točka skine s dnevnog reda, jer bi u protivnom nove izbore u Stocu morali zakazati za 14 dana. Stjepan Mikić je također podržao odgađanje odlučivanja o izborima u Stocu.

Komentari
Broj komentara:0