Vidite prvi

ostavka

Schulz odlazi s čela SPD-a, nasljeđuje ga Andrea Nahles

Autor:Prvi.tv
Objava:13.2.2018. 21:35
Schulz odlazi s čela SPD-a, nasljeđuje ga Andrea Nahles
Učitavanje medija preglednika ...

Previranja u njemačkoj Socijaldemokratskoj partiji (SPD) u utorak su dobila novi obrat kada je neuspjeli kandidat za kancelara Martin Schulz objavio neopozivu ostavku s čela stranke.

Nekoliko trenutaka kasnije, najviše čelništvo stranke objavilo je da je pružilo podršku Andrei Nahles, čelnici stranačke parlamentarne grupe, kao predsjednici SPD-a. Ona sada čeka na izbore među članstvom stranke koji su zakazani za 22. travanj.

SPD je u previranju nakon što mu je podrška javnosti opala na povijesno najniži nivo na rujanskim izborima. Nakon što je prvobitno odbila da ponovo razmotri obnavljanje koalicije s konzervativnim blokom kancelarke Angele Merkel, stranka je pristala na to u prošlom tjednu.

Takva odluka, ipak, brzo je destabilizirala Schulza koji se vratio s pozicije predsjednika Europskog parlamenta u prošloj godini kako bi ojačao stranku, jer je prvobitno planirao da bude ministar vanjskih poslova u novoj vladi, usprkos ranijim obećanjima da neće služiti u vladi kancelarke Merkel, prenosi dpa.

Komentari
Broj komentara:0