Vidite prvi

HITNA SJEDNICA SIP-A

S dnevnog reda skinuta točka o poništavanju izbora u Stocu

Autor:Prvi.tv
Objava:24.11.2016. 13:40
S dnevnog reda skinuta točka o poništavanju izbora u Stocu
Učitavanje medija preglednika ...


Članovi Središnjeg izbornog povjerenstva na današnjoj sjednici trebali su odlučivati o poništavanju izbora u Stocu, ali su četiri člana izglasala skidanje te točke s dnevnog reda.


Član SIP-a Vlado Rogić predložio je da se s dnevnog reda sjednice skine odluka o odlučivanju o izborima u Stocu. Stjepan Mikić je rekao da se prvo treba utvrditi odgovornost pa tek onda odlučivati o eventualnom poništavanju izbora, javlja Klix.ba

Novak Božičković je također tražio da se ova točka skine s dnevnog reda, jer bi u protivnom nove izbore u Stocu morali zakazati za 14 dana. Stjepan Mikić je također podržao odgađanje odlučivanja o izborima u Stocu.

Član SIP-a Suad Arnautović inzistirao je da se na današnjoj sjednici donese odluka o poništavanju izbora u Stocu, a podržao ga je i predsjednik SIP-a Ahmet Šantić i članica Irena Hadžiabdić.

Preostale točke dnevnog reda su podržane i o njima će biti raspravljano.

Predsjednik SIP-a Ahmet Šantić i član Suad Arnautović od ranije su tvrdili da su ispunjeni svi uvjeti za poništavanjem izbora i zakazivanjem novih.

Timovi SIP-a u Stocu su proveli desetine informativnih razgovora u sklopu postupka za utvrđivanje odgovornosti za prekid izbornog procesa u toj općini, koji se vodi protiv predsjednika i članova Općinske izborne komisije Stolac, članova biračkih odbora, te šest kandidata.

U međuvremenu Tužiteljstvo HNŽ-a  podiglo je optužnice protiv Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Nihada Bajramovića zbog krivičnih djela u vezi s događanjima na dan lokalnih izbora.

Sudeći po današnjoj sjednici saga o izborima u Stocu će biti nastavljena, a građani tog grada još će čekati na zakazivanje novih izbora kako bi izabrali lokalnu vlast.

Komentari
Broj komentara:0