Vidite prvi

PRIOPĆENJE OO HDZ-a BIH STOLAC

OO HDZ-a BiH Stolac od SIP-a traži žurnu odluku o raspisivanju izbora

Autor:Prvi.tv
Objava:13.12.2016. 11:18
OO HDZ-a BiH Stolac od SIP-a traži žurnu odluku o raspisivanju izbora
Učitavanje medija preglednika ...

Općinski odbor HDZ-a BiH Stolac i kandidat za načelnika Općine Stolac, Stjepan Bošković, izražavaju nezadovoljstvo i zabrinutost zbog odugovlačenja donošenja odluke o ponavljanju lokalnih izbora.

"Uzmemo li u obzir činjenicu da je Središnje izborno povjerenstvo već bilo donijelo odluke o suspenziji članova Inicijative za Stolac s kandidacijskih lista, ostaje nejasno zašto se ovoliko dugo čeka na ponovnu sjednicu i stavljanje odluke na dnevni red. Dokazi protiv nasilničkog ponašanja članova Inicijative za Stolac su i više nego očigledni. Tome u prilog ide i činjenica kako je Općinski sud u Čapljini podigao optužnicu protiv Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Nihada Bajramovića", navodi se u priopćenju stolačkog odbora HDZ-a BiH, koje prenosimo u cjelosti.

"Pojedini članovi Središnjeg izbornog povjerenstva očito su pod velikim političkim utjecajem i zbog straha za svoj položaj u stanju su držati građane Stoca u neizvjesnosti po pitanju ponavljanja izbora. Pojedini članovi SDA, poput Halida Genjca, otvoreno napadaju članove SIP-a i prijete im.

Situacija u Stocu dodatno se zakomplicirala pisanjem pojedinih medija o bezvlašću u našoj općini. Stjepan Bošković načelnik je Općine Stolac dok građani drugačije ne odluče.

Upravo ovo stanje, do kojeg je dovelo nasilničko ponašanje članova Inicijative za Stolac, najviše odgovara pojedinim bošnjačkim strankama. Oni su svjesni kako nisu u stanju na legalan i legitiman način osvojiti vlast u Stocu, pa pokušavaju sve kako bi u Stocu zavladala anarhija.

Općinski odbor HDZ BiH Stolac poziva Središnje izborno povjerenstvo da u okviru svojih zakonskih ovlasti donese žurne mjere s ciljem određivanja datuma održavanja novih izbora te isključenja iz izbornog procesa svih onih koji su listopadske izbore u Stocu prekinuli na najgrublji način.

Ponavljamo još jednom kako će Općinski odbor HDZ BiH Stolac poduzeti sve potrebne mjere da s nadležnim institucijama osigura uvjete za nesmetano održavanje demokratskih izbora u općini Stolac", stoji na kraju priopćenja Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice BiH, Stolac.

Komentari
Broj komentara:0