Vidite prvi

ODRŽAn PRVI STUDENTSKI SABOR

Zagrebački studenti odlučili - ide se u blokadu Hrvatskih studija

Autor:Prvi.tv
Objava:20.3.2017. 13:05
Zagrebački studenti odlučili - ide se u blokadu Hrvatskih studija
Učitavanje medija preglednika ...

Zbog izglasavanja nulte upisne kvote za studij filozofije na Hrvatskim studijima, na parkiralištu iza glavne zgrade Hrvatskih studija u Zagrebu održan je prvi Studentski sabor, po svojoj formi sličan plenumu.

Studenti na Saboru su odlučili; ide se u blokadu Hrvatskih studija.

Podsjetimo, Studentski sabor zatražio je ostavku Uprave studija jer smatra da je protivno interesa studija pristala na odluku Sveučilišnog senata o ukidanju kvote za studij filozofije, iako je nadležno tijelo Hrvatskih studija donijelo odluku o upisu 15 studenata filozofije.

Studenti su izjavili da su prethodno iscrpili sve legalne mjere prije blokade, te da će ona trajati "do pobjede", a svaki dan će tu mjeru produljivati na sjednici Studentskog sabora.

Organizator prosvjeda je inicijativa "Studenti govore" s Hrvatskih studija, a okupili su se kao bi raspravljali o trenutačnoj situaciji na Hrvatskim studijima, zbog kojih su i tražili blokadu nastave.

"Budući da se djelovanje u institucionalnim okvirima pokazalo kao neučinkovito, mi kao Udruženje udruga Hrvatskih studija "Studenti govore" tražimo vašu podršku za blokadu nastave. Ako se blokada izglasuje, odmah krećemo u njenu realizaciju", pisalo je u pozivu na Sabor.

Nakon izglasavanja blokade, studenti su uz bubnjeve i zvižduke ušli u zgradu Hrvatskih studija.

Ulaze u dvorane i skandirajući i bubnjajući, pozivaju ostale studente van.

Komentari
Broj komentara:0