Vidite prvi

POSJET ZAGREBU

Šef Europskog parlamenta pohvalio Hrvatsku: 'Izašli ste iz krize'

Autor:Prvi.tv
Objava:19.5.2017. 17:00
Šef Europskog parlamenta pohvalio Hrvatsku: 'Izašli ste iz krize'
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjednik Europskog Parlamenta Antonio Tajani u petak je službeno posjetio Hrvatsku. Susreo se s Kolindom Grabar-Kitarović, s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem te predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.
 
Također je održao govor o budućnosti Europe u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti. Govor je bio usredotočen na budućnost Europe i ključnu ulogu koju Hrvatska mora imati kao zemlja članica Europske unije i kao snažan zagovornik stabilnosti u regiji.
 


"Uvjeren sam kako je članstvo Hrvatske u Europskoj uniji veliki uspjeh. Prisutnost na jedinstvenom tržištu i povlačenje sredstava iz EU fondova pomogli su doprinijeti rastu zemlje u posljednjih nekoliko godina. Hrvatska je izašla iz krize te bilježi rast zaposlenih, prenosi Index.hr

Važnost stabilnosti

Stabilnost zemlje važna je - i zbog Brexita – kako bi se njezin glas više čuo u Europi. Hrvatska ima ključnu ulogu u promicanju stabilnosti i mira na Balkanu. To je jedan od razloga zašto Europska unija treba Hrvatsku kao snažan model integracije i razvoja u regiji.
 
Europska unija je od svog osnutka pomogla srušiti zidove i otvoriti nove prostore slobode. Moramo raditi na tome da Hrvatska uđe u Schengenski prostor što je prije moguće.
 
Siguran sam da će Hrvatska, s predsjednikom Vlade koji snažno vjeruje u europske vrijednosti, biti ključan igrač u zajedničkoj promjeni Europe kako bi se približila svojim građanima", rekao je.
 
Predsjednik Tajani također se susreo s Furiom Radinom, predsjednikom saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Komentari
Broj komentara:0