Vidite prvi

INDUSTRIJSKA ULICA

Pula: Na gradilištu pronađeno topničko streljivo iz Prvog svjetskog rata

Autor:Prvi.tv
Objava:5.1.2017. 16:19
Pula: Na gradilištu pronađeno topničko streljivo iz Prvog svjetskog rata
Učitavanje medija preglednika ...

Topničko streljivo iz Prvoga svjetskog rata u srijedu je oko 11,30 sati na gradilištu u Industrijskoj ulici u Puli iskopao radnik, izvijestila je u četvrtak istarska policija.

 
On je o tome obavijestio policiju, a pripadnik Protueksplozijskog odjela istarske Policijske uprave utvrdio je kako je riječ o topničkom streljivu promjera 45 milimetara iz Prvoga svjetskog rata. Po podatcima policije, streljivo je uklonjeno s gradilišta i pohranjeno u skladište istarske Policijske uprave dok se ne uništi, prenosi Hina

Osim toga, u srijedu na području Poreča jedna građanka predala ručnu bombu M75, koju je također preuzeo djelatnik Protueksplozijskog odjela.

Istarska policija poziva građane da budu oprezni i ne čine ništa ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, nego da o tome odmah obavijeste policiju. Naime, policija je izvijestila kako još ima minsko-eksplozivnih sredstava iz Prvoga i Drugoga svjetskog rata te onih novijeg datuma.

- Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ako  građani pronađu takva sredstva, ne smiju ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako se ne aktivirala i ozlijedila ih - priopćila je istarska policija, ističući kako je o tome moraju izvijestiti, nakon čega će mjesto na kojem su pronađena eksplozivna sredstva poslati stručnu osobu koja će ih sigurno ukloniti i uništiti.

Komentari
Broj komentara:0