Vidite prvi

SPORNI ANEKSI

Podignuta optužnica protiv Lovrena: Svjesno lagao o aneksima

Autor:Prvi.tv
Objava:19.9.2018. 17:10
Podignuta optužnica protiv Lovrena: Svjesno lagao o aneksima
Učitavanje medija preglednika ...

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu protiv hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena zbog davanja lažnog iskaza. 

Podsjetimo, Dejan Lovren, kao i njegov reprezentativni suigrač Luka Modrić, bili su pod istragom zbog sumnji u davanje lažnog iskaza tijekom suđenja Zdravku Mamiću za izvlačenje preko 100 milijuna kuna iz GNK Dinama. 

"Okrivljenika se tereti da je 1. rujna 2017. na Županijskom sudu u Osijeku; tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv četvorice okrivljenika zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, iako ga je raspravni sudac upozorio da je dužan iznositi istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo; svjesno neistinito iskazao kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007., a kojim se regulira podjela transfernog obeštećenja između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. siječnja 2007., iako je znao da to ne odgovara istini, jer navedeni aneks ugovora on tada nije potpisao.

Kad su mu na raspravi predočeni dopisi upućeni matičnom klubu s datumima 1. veljače 2010., 29. ožujka 2010. i 7. rujna 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 posto transfernog obeštećenja i koji sadrže potpis s njegovim imenom, okrivljenika se tereti da je svjesno neistinito iskazao kako je on te dopise vlastoručno potpisao.

Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podjele transfernog obeštećenja, okrivljenika se tereti da je neistinito iskazao kako je tih dana bio u Hrvatskoj i kako je osobno u tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac sjeo na račun on osobno proslijedio taj novac na bankovni račun treće osobe, iako je bio svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj", stoji u priopćenju na stranicama ŽDO Osijek. 

Zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima, osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu i protiv kapetana nogometne reprezentacije i igrača "Real Madrida" Luke Modrića, ali je, na zahtjev Modrićeve obrane, Vrhovni sud odlučio da će se postupak voditi u u Zagrebu. Njegova optužnica još uvijek nije potvrđena. 

Komentari
Broj komentara:0