Vidite prvi

TRAJE VEĆ 6 GODINA

Nastavljeno suđenje Horvatinčiću za smrt talijanskih supružnika

Autor:Prvi.tv
Objava:20.4.2017. 11:00
Nastavljeno suđenje Horvatinčiću za smrt talijanskih supružnika
Učitavanje medija preglednika ...

Na šibenskom sudu u četvrtak se nastavilo suđenje Tomislavu Horvatinčiću. Podsjetimo u veljači mu je počelo ponovljeno suđenje, a tužitelji ga terete za izazivanje pomorske nesreće sredinom kolovoza 2011. godine kod Primoštena, gdje je gliserom naletio na jedrilicu Santa Piacenza u kojoj su poginuli talijanski supružnici iz Padove Francesco Salpietro i Marinela Patella Salpietro.

Horvatinčiću sudi  isto sudsko vijeće sa sutkinjom Majom Šupe na čelu, koja je Horvatinčića u studenom 2015. godine proglasila krivim i osudila ga na godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno, ne ponovi li tijekom tri godine kazneno djelo. U obrazloženju presude iz 2015. godine istaknuto je kako je lakomisleno vozio gliser automatskim pilotom, brzinom 26,3 čvorova, iako je bio svjestan da može ugroziti promet. Jedrilici u kojoj su bili Talijani presjekao je put, naletio na nju, lomio je, gliserom prešao preko nje te je talijanski par bačen u more gdje su oboje preminuli od ozljeda.

Sutkinja Šupe prekvalificirala je kazneno djelo iz neizravne namjere u nehat, što je blaže kazneno djelo te u obzir kao olakotne okolnosti uzela spremnost Horvatinčića na isplatu odštete obitelji stradalih, njegovo žaljenje te činjenicu da prethodno nije osuđivan. Suđenje se ponavlja jer je Županijski sud u Zadru krajem prošle godine prihvatio žalbe šibenskog Općinskog državnog odvjetništva i Horvatinčićeve obrane te ukinuo prvostupanjsku presudu zbog formalno-pravnih pogrešaka tijekom sudskog postupka, prenosi 24sata.hr

Komentari
Broj komentara:0