Vidite prvi

veliko nevrijeme

Kiša i tuča načinili štete na sjeveru Hrvatske

Autor:Prvi.tv
Objava:11.8.2017. 11:51
Kiša i tuča načinili štete na sjeveru Hrvatske
Učitavanje medija preglednika ...

Sinoćnje nevrijeme s kišom i tučom koje je zahvatilo veći dio zemlje počinilo je velike štete na sjeveru Hrvatske. 

Iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje navode kako su zaprimili 33 poziva ponajprije zbog srušenih stabala i električnih stupova.

- Sa dva objekta vjetar je skinuo limeni krov. Grom je udario u tri objekta. Tuča veličine od lješnjaka do oraha pogodila je naselja Ladanje, Vinica i Cestica. Na branjenom području ispaljeno je 120 raketa, no za cijelo područje županije nemamo podataka o ozlijeđenim osobama u nevremenu - istaknuli su.

Posljedice nevremena vidljive su jutros i na varaždinskim ulicama.

Tako je igralište u varaždinskom Bronxu jedva vidljivo od grana koje su pale pod naletima vjetra, u naselju Grabanice te u POS naselju zgrade su ostale bez dijela krova zbog čega su intervenirali vatrogasci, a oluja je porušila i prometni znak, javio je Varaždinski.hr.

Osim u Varaždinu vatrogasci su imali pune ruke posla i diljem županije. Stabla na cesti micali su u Novom Marofu,  Banjščini, Bedencu, Vidovcu, Remetincu, Lukavcu, Klenovniku, na ladanjskom području, Marčanu, Novoj Vesi, Klenovniku, Cerju Tužnom. Na intervenciji ispumpavanja vode bili su u Ivancu, a u Novom Marofu zabilježen je udar groma u stablo, prenosi www.24sata.hr .

Komentari
Broj komentara:0