Vidite prvi

velika tragedija

Joe Šimunić o gubitku kćeri: 'Cjepite djecu protiv gripe...'

Autor:Prvi.tv
Objava:14.10.2018. 16:29
Joe Šimunić o gubitku kćeri: 'Cjepite djecu protiv gripe...'
Učitavanje medija preglednika ...

Joe Šimunić i supruga Christina nakon smrti kćerkice Luciane o najtežim životnim trenucima progovorili su za Jutarnji list te poručuju roditeljima: 'Cijepite djecu protiv gripe'. Luce je bila zdrava djevojčica od tri i pol godine koja je na Uskrs ove godine preminula od gripe koja joj je zahvatila centralni živčani sustav.

- Da smo znali ono što danas znamo i cijepljenje protiv gripe bilo bi u 'kalendaru cijepljenja' naše Luce - kažu Šimunići za Jutarnji. Ispričali su kako se djevojčica lijepo i normalno igrala, a navečer je dobila temperaturu, spuštali su vrućicu, ali su je ipak odveli liječnici koja je zaključila da se radi o gripi. Christina kaže da joj je čak laknulo kad je čula dijagnozu. U

- Gripa, pa nije to tako strašna bolest. Ne umiru ljudi od gripe, tješila sam se. No, onda je sve krenulo nizbrdo nevjerojatnom brzinom - ispričala je Christina. Šimunići se svakog dana pitaju kako je moguće da Luce više nema kada je bila zdrava i vesela djevojčica koja je primila sva obavezna cjepiva.

- Sve je bilo po PS-u. Bila je cijepljena svim obaveznim cjepivima, pa čak i nekim dodatnim, ali ne i protiv gripe, a to se pokazalo možda i kobnim - kazao je Joe.

- Da smo dovoljno znali o opasnostima gripe to cijepljenje sigurno ne bismo preskočili. Istina, nikad nam nije predloženo cjepivo, a nije obavezno niti je preporučeno za zdravu djecu u Hrvatskoj - kazala je Christina i dodala kako je u Kanadi, Australiji i SAD-u drugačije jer se djecu do pete godine tretira kao visokorizičnu skupinu.

- Moglo bi se reći da samo ipak bili neinformirani zbog percepcije o gripi kao o neopasnoj bolesti, koja zasigurno nije istinita - zaključila je Šimunić.

 

Komentari
Broj komentara:0