Vidite prvi

METEO CENTAR

Hrvatsku očekuje kraj ekstremnih hladnoća, ali će pasti novi snijeg

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2017. 10:23
Hrvatsku očekuje kraj ekstremnih hladnoća, ali će pasti novi snijeg
Učitavanje medija preglednika ...

Prema najnovijoj prognozi Meteo Centra, u petak nas čeka oblačno i kišovito vrijeme, uz osjetan rast temperature. No već popodne temperatura će ponovno pasti, a kišu će zamijeniti obilan snijeg.

Na Jadranu, u njegovom zaleđu te u gorskoj unutrašnjosti očekuju se obilnije oborine. U unutrašnjosti se kiša mjestimice može smrzavati u dodiru s tlom. U unutrašnjosti će poslijepodne i navečer, uz osjetniji pad temperature kiša prelaziti u snijeg, a očekuje se i stvaranje snježnog pokrivača, javlja Tportal.hr

U unutrašnjosti će umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak posvuda okretati na sjeverac. Na Jadranu će jako i olujno jugo i jugozapadnjak okretati na buru i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -3 do 2 a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11, u osjetnom padu u drugom dijelu dana, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U subotu ujutro u gorju te u istočnoj Slavoniji bit će povremenog slabog snijega, a kiše u južnoj Dalmaciji. Tijekom dana posvuda djelomice sunčano i suho te ponovno hladnije. U unutrašnjosti će puhati umjereni sjeverac, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -8 do -3 a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 0 do 5, a na Jadranu od 6 do 11°C.

U nedjelju bit će ponovo oblačnije. Posvuda će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Na Jadranu i u okolnim područjima oblačnije pa će postojati mogućnost za povremene oborine, kišu duž obale, a snijeg u gorju, osobito poslijepodne i navečer. U kontinentalnom djelu unutrašnjosti uglavnom suho uz veću vjerojatnost za dulja sunčana razdoblja.

U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeveroistočnjak, a na srednjem i srednjem Jadranu jaka i olujna bura, a na južnom jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -8 do -3 a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -3 do 0, a na Jadranu od 5 do 10°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, početkom sljedećeg tjedna će i dalje biti oblačnije uz povremene oborine, kišu na Jadranu, a snijeg u unutrašnjosti.

Komentari
Broj komentara:0