Vidite prvi

HULIGANSKI NAPAD U SPLITU

Hrvatska vlada osudila napad na vaterpoliste 'Crvene zvezde'

Autor:Prvi.tv
Objava:10.2.2019. 11:24
Hrvatska vlada osudila napad na vaterpoliste 'Crvene zvezde'
Učitavanje medija preglednika ...

Policijski su službenici u nedjelju ujutro u službene prostorije doveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi, dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres, potvrđeno je iz splitske policijske uprave.

Trojica vaterpolista Crvene zvezde u subotu nešto prije 14 sati napadnuta su na splitskoj Rivi, dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more. Napala su ih petorica mladića, a jedan vaterpolist u tom je napadu lakše ozlijeđen.

Hrvatska vlada najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu, a predsjednik Vlade Andrej Plenković razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, izjavio je u subotu glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Napad na beogradske sportaše osudili su i brojni sportaši te političari. 

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije najavilo je da će uručiti prosvjed Hrvatskoj zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, izjavio je u subotu navečer za Radio-televiziju Srbije (RTS) šef diplomacije Ivica Dačić.

Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i „Crvene zvezde" najavili su da će zbog tog napada zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj.

 

Komentari
Broj komentara:0