Vidite prvi

u Buenos Airesu

Grabar-Kitarović razgovarala s Macrijem o jačanju suradnje

Autor:Prvi.tv
Objava:12.3.2018. 18:31
Grabar-Kitarović razgovarala s Macrijem o jačanju suradnje
Učitavanje medija preglednika ...

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak se u Buenos Airesu sastala s argentinskim predsjednikom Mauricijom Macrijem s kojim je razgovarala o hrvatskoj iseljeničkoj zajednici u toj državi, izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, gospodarstvu i kulturi. 

 "Razmijenili smo puno razmišljanja oko toga kako poboljšati odnose dviju država, kako Hrvatska može pomoći Argentini u okviru Europske unije u smislu daljnje trgovine i potpisivanja sporazuma s Mercosurom", istaknula je hrvatska predsjednica, spomenuvši  južnoamerički trgovinski savez u kojemu se nalaze Argentina, Brazil, Paragvaj i Urugvaj, dok je Venezuela suspendirana. 

 Savez surađuje i s drugim južnoameričkim državama te je u procesu potpisivanja trgovinskog sporazuma s Europskom unijom. 

 "Posebna tema razgovora bila je hrvatska iseljenička zajednica u Argentini, a u tom kontekstu smo naravno govorili i o sporazumu o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja", otkrila je Grabar-Kitarović. 

 S Macrijem je razgovarala i o jačanju gospodarske suradnje koja će biti tema i hrvatsko-argentinskog gospodarskog foruma koji se održava u utorak. U izaslanstvu Hrvatske gospodarske komore koje će sudjelovati na forumu bit će predstavnici 18 hrvatskih tvrtki, prenosi Hina.

 Dvije države su potpisale i ugovor o daljnjoj kulturnoj suradnji, a Grabar-Kitarović se susrela i s predsjednicom argentinskog parlamenta.

Komentari
Broj komentara:0