Vidite prvi

U MOSTARU, DERVENTI I KOTOR VAROši

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH u posjetu BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:20.3.2017. 14:31
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH u posjetu BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas boravit će od 21. do 23. ožujka u radnom posjetu Bosni i Hercegovini gdje će se susresti s predstavnicima Hrvata iz gospodarskog, kulturnog, društvenog, vjerskog i političkog života, priopćeno je iz Milasova ureda.

Kako je predviđeno, sutra će boraviti u Mostaru gdje će se sastati s predsjednicima vlada županija s hrvatskom većinom te će nazočiti svečanom otvorenju međunarodne kulturne manifestacije Mostarsko proljeće.

U srijedu 22. ožujka, u pratnji Josipa Jerkovića, dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda, posjetit će franjevački samostan Plehan, povratnike u župi Žeravac, te obići Kulturni dom HKD Napredak u Derventi.

Istog dana, u Orašju će se sastati s predstavnicima Hrvata iz društvenog i političkog života Županije Posavske.

U četvrtak, 23. ožujka, posjetit će Kotor Varoš gdje će se sastati s hrvatskim vijećnicama u općinskom vijeću i s predstavnicima hrvatskih kotorvaroških udruga te će obići porušena hrvatska sela Sokoline i Orahova.

Državni tajnik sastat će se i s načelnikom općine Kotor Varoš Zdenkom Sakanom, te će posjetiti proizvodni pogon SIM TECHNIK – uspješnu tvornicu tokarskih proizvoda koja 95 posto proizvodnje izvozi u EU i koju je pokrenuo Hrvat, povratnik u Kotor Varoš.

Komentari
Broj komentara:0