Vidite prvi

AFERA AGROKOR

Dobavljači žele stabilnost Agrokora, Plenković najavio sastanke s kreditorima

Autor:Prvi.tv
Objava:20.3.2017. 16:47
Dobavljači žele stabilnost Agrokora, Plenković najavio sastanke s kreditorima
Učitavanje medija preglednika ...

U Zagrebu je održan sastanak predstavnika najvećih hrvatskih prehrambenih proizvođača s predstavnicima Vlade RH kako bi razgovarali o svom zajedničkom partneru - Agrokoru.

U zgradi Kraša sastali su se visoki dužnosnici Vindije, Dukata, Francka, Podravke i domaćina, a nakon susreta istaknuta je želja za stabilnošću spomenutih tvrtki, kao i Agrokora koji trenutačno prolazi teško razdoblje.

Kako javlja Index.hr, predstavnik Kraša je nakon sastanka kazao kako uključene tvrtke žele koordinirati aktivnosti i mišljenja vezana uz aktualnu situaciju.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je razgovore na više strana, a sve u interesu gospodarske i financijske stabilnosti zemlje.

"Uz dijalog koji smo imali s nizom kreditora Agrokora, želim razgovarati i s međunarodnim kreditorima. Tražimo rješenje, želimo i priželjkujemo da ono nema nikakvog negativnog utjecaja na stabilnost hrvatskog gospodarskog i financijskog sustava", rekao je Plenković.

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov izjavio je kako će Vlada Republike Hrvatske braniti Agrokor kao gospodarski sustav, a ne njegova vlasnika Ivicu Todorića, za što postoji nekoliko modela, a među njima nije nacionalizacija.

"Priča o nacionalizaciji je klasični spin. Ono što treba reći jest da će Vlada sigurno braniti gospodarski sustav, neće braniti Ivicu Todorića. Bitno je znati za sve građane Hrvatske da je na taj gospodarski sustav naslonjeno 150 000 građana i radnih mjesta i više od 5000 dobavljača, i kada kažem da će se štititi gospodarski sustav to znači da će se stvoriti modeli, da postoje već određeni modeli, po kojima će se zaštititi svi oni koji nisu krivi za ovu situaciju. A u svim tim modelima ne postoji niti nacionalizacija, niti gospodin Todorić, niti u upravljačkoj niti u vlasničkoj strukturi", kazao je Petrov.

Komentari
Broj komentara:0