Vidite prvi

SUĐENJE

Užas u Sarajevu: rodila bebu, ugušila je i bacila u kontejner

Autor:Prvi.tv
Objava:4.12.2018. 16:11
Užas u Sarajevu: rodila bebu, ugušila je i bacila u kontejner
Učitavanje medija preglednika ...

Sudac Općinskog suda u Sarajevu Nedim Ćosić prihvatio je nagodbu o priznanju krivnje koju je s Tužiteljstvom Kantona Sarajevo potpisala Amela Džajić (33), optužena za ubojstvo tek rođene ženske bebe 2. lipnja ove godine u Sarajevu. Kako javlja Dnevni Avaz, Ameli Džajić je izrečena i zatvorska kazna u trajanju od godinu i osam mjeseci zatvora za kaznena djela čedomorstva i krivotvorenja isprave, potvrdio je njezin odvjetnik Omar Mehmedbašić.

Suđenje Ameli Džajić bilo je zatvoreno za javnost. Prema navodima iz optužnice, Amela Džajić rodila je živo žensko dijete 31. svibnja u bolnici u Sarajevu. Bebu je usmrtila čim je izašla iz bolnice 2. lipnja u poslijepodnevnim satima u stanu na Ilidži, koji je koristila zajedno sa Z. B., bivšim partnerom i ocem djeteta.

Novorođenče je, navodi se u optužnici, ugušila jastukom, koji je zajedno s tijelom stavila u crnu najlonsku vreću za smeće. Vreću s tijelom bebe stavila je u crvenu platnenu torbu, koju je bacila u kontejner ispred zgrade u kojoj je stanovala. Amela Džajić navodno nije negirala, a uhitili su je 15. srpnja, nakon čega je tri mjeseca provela u pritvoru zatvora u Tuzli.

"Obrana smatra da je ovom kaznom ispunjena specijalna i generalna prevencija činjenja ovakvih kaznenih djela. Također, utvrđeno je da je optužena u vrijeme izvršenja djela bila smanjeno uračunljiva", kazao je odvjetnik Mehmedbašić.

 

Komentari
Broj komentara:0