Vidite prvi

ROĐENDANSKO SLAVLJE

Tragedija u Poljskoj: pet djevojaka izgorjelo u 'escape roomu'

Autor:Prvi.tv
Objava:5.1.2019. 10:21
Tragedija u Poljskoj: pet djevojaka izgorjelo u 'escape roomu'
Učitavanje medija preglednika ...

Petero tinejdžerica poginulo je u petak na sjeveru Poljske u požaru u 'escape roomu', prenosi novinska agencija PAP pozivajući se na glasnogovornika vatrogasaca.

Tinejdžerice su, prema medijskim izvješćima, slavile rođendan ovom vrstom zabave koja je sve popularnija diljem svijeta. Escape room su avanturističke igre u kojima grupa traži izlaz iz neke situacije. Riječ je o adrenalinskim i logičkim igrama, u kojima sudionici moraju istraživati, pronalaziti tragove, komunicirati, koristiti timski rad i logičko razmišljanje. Svjetske ih tvrtke koriste za razvijanje timskoga duha.

Svih pet djevojaka bile su stare 15 godina. Sve su bile zaključane u sobi kad su poginule u požaru, javlja Sky News. Njihova tijela pronađena su kad su vatrogasci ugasili požar koji je izbio u sobi, izjavila je Monika Kosiec, policijska glasnogovornica za grad Koszalin, u kojem je došlo do ove tragične nesreće.

25-godišnji muškarac odveden je s mjesta nesreće u bolnicu s opeklinama, ali nije bio u stanju da ga policija ispita i dozna više o tome kako je došlo do požara.

Ministar unutarnjih poslova Poljske Joachim Brudzinski izjavio je da će se u svim 'escape' sobama u toj zemlji, koji su posebno popularni među tinejdžerima, obaviti kontrola protupožarne zaštite kako bi se izbjegle slične nesreće.

U gradu Koszalinu proglašen je dan žalosti.

 

 

Komentari
Broj komentara:0