Vidite prvi

STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA

Siniša se zabio u tri kamiona: Živ je izgorio u kabini cisterne?

Autor:Prvi.tv
Objava:14.2.2018. 19:41
Siniša se zabio u tri kamiona: Živ je izgorio u kabini cisterne?
Učitavanje medija preglednika ...

Siniša Filipčić poginuo je u utorak ujutro u teškoj prometnoj nesreći na autocesti u Sloveniji. Iza sebe je ostavio ženu i kćer. Sređivao je kuću za obitelj i pripremao se za drugo dijete...

- Ima ženu i kćer koja ide u 2. razred. Sređivao je kuću za obitelj i pripremao se za drugo dijete, rekao nam je prijatelj Siniše Filipčića (38) ispred njegove kuće u Gornjem Repincu kraj Vrbovca.

Siniša Filipčić poginuo je u utorak ujutro oko 7.30 sati u teškoj prometnoj nesreći na primorskoj autocesti nedaleko od Kopra u Sloveniji. Njegova supruga jučer nije imala snage za razgovor. Prijatelj obitelji rekao je da joj je još sve prebolno, prenose 24sata.hr.

- Obitelj se samo nada da će obdukcija biti što prije gotova kako bi mogli dopremiti tijelo iz Slovenije i organizirati pokop - otkrio je prijatelj. Dodao je da ni oni ne znaju sve okolnosti nesreće te da čekaju rezultate obdukcije i vještačenja.

Kobnog utorka Siniša je vozio cisternu s naftom za tvrtku Invictus iz Čazme. Iz još neutvrđenih razloga zabio se u kolonu tri zaustavljena teretna vozila na autocesti. Odmah nakon udarca zapalila se kabina cisterne i Siniša je poginuo. Vatra se proširila i na ostale kamione, no troje vozača uspjelo se izvući samo s lakšim ozljedama. Slovenski mediji pišu da je uzrok nesreće vjerojatno neprilagođena brzina.

- Ne znam što mu je bilo. Vozio sam iza njega i bilo je očito da je ugledao kolonu. Dao je sva četiri žmigavca, kao i ja, i počeo kočiti. Ja sam se uspio zaustaviti, on nije. Udario je ravno u prikolicu ispred sebe i u trenutku izgorio - ispričao je za Primorske novice vozač kamiona koji je svjedočio nesreći. Slovenska policija oprezna je i ne želi "istrčavati" oko uzroka nesreće dok ne utvrdi sve činjenice.

Prije svega, prema nalogu istražnog suca moraju obaviti tehnički pregled ostatka vozila kako bi utvrdili je li bilo tehnički ispravno. Tek nakon vještačenja moći će reći jesu li Filipčiću kočnice bile ispravne te je li brzina jedini razlog zbog kojeg nije uspio stati na vrijeme. Njegovo tijelo prevezli su na obdukciju kako bi utvrdili uzrok smrti, kao i je li u vrijeme nesreće bio pod utjecajem alkohola. Iako u vrijeme nesreće nije padao snijeg, on je padao večer prije pa je moguće da je cesta bila skliska, a kočenje otežano.

 Više informacija jučer nije imao ni vlasnik i direktor tvrtke Invictus iz Čazme, za koju je Siniša radio.

- Bio sam prekjučer gore nakon nesreće, no ne znam ništa više o nesreći od onoga što se pisalo. Rekli su mi da njegovo tijelo ide na obdukciju i da su vozilo poslali na vještačenje tehničke ispravnosti - rekao nam je jučer vlasnik i direktor Invictusa. Tvrdi da tvrtka koja posluje od 2010. godine i bavi se cestovnim prijevozom robe nikad ranije nije bila u sličnoj situaciji.

- Nikad dosad nismo imali prometnu nesreću, a kamoli da nam je netko poginuo - kaže šokirani vlasnik. Otkrio nam je da Siniša radi kod njega posljednjih mjesec dana.

- Cisternu je vozio oko mjesec dana, no znam da je ranije godinama vozio kamion za druge poslodavce - dodao je. To su nam ispričali i Filipčićevi poznanici koji kažu da je imao više od deset godina iskustva za volanom kamiona te da je donedavno radio za prijevozničku tvrtku iz Vrbovca.

- Prije dvije-tri godine kupio je kuću u Repincu te se doselio sa ženom i curicom iz Gradeca - rekli su nam.

Tvrde da ovo nije prva nesreća koja je zadesila obitelj i da je Siniša u prometnoj nesreći prije nekoliko godina izgubio brata policajca.

Komentari
Broj komentara:0