Vidite prvi

danska

Raskomadao je novinarku; presuda uskoro pravomoćna

Autor:Prvi.tv
Objava:8.10.2018. 21:53
Raskomadao je novinarku; presuda uskoro pravomoćna
Učitavanje medija preglednika ...

Peter Madsen, osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva švedske novinarke Kim Wall u svojoj podmornici 2017., neće se žaliti Vrhovnom sudu, čime presuda postaje konačna, rekla je u ponedjeljak njegova odvjetnica.

"Odlučio je da se neće obratiti Vrhovnom sudu", napisala je Betina Hald Engmark za državnu televiziju DR.

Krajem rujna dansko pravosuđe je u žalbenom postupku potvrdilo presudu poduzetniku na doživotni zatvor. Taj slučaj, jedinstven u danskim pravosudnim analima, privukao je neviđenu medijsku pozornost u zemlji.

Madsen, izumitelj podmornica i raketa koji se svim snagama trudio dokazati da se radi o smrti nesretnim slučajem, pokušao je dobiti smanjenje izrečene kazne ali nije uložio priziv na presudu koja mu je izrečena na prvoj instanci.

"On želi zaključiti (taj slučaj) i nada se normalizaciji uvjeta zatočenja", objasnila je njegova odvjetnica za DR i dodala da je on uvjeren da bi pokušaj prebacivanja slučaja na Vrhovni sud odužilo zabranu posjeta, napisala je.

Peter Madsen je u zatvoru u Herstedvesteu, koji zatvorenicima pruža psihijatrijsku pomoć.

On je isplovio svojom podmornicom s Kim Wall, koja je pisala reportažu o njemu, 10. kolovoza 2017. Njezin partner je prijavio da je nestala, a raskomadano tijelo kasnije je izvučeno iz mora.

Patolozi drže da je mlada žena vjerojatno umrla od gušenja, nakon što je zlostavljana, ali uzrok smrti nisu mogli sigurno utvrditi.

24sata.hr

Komentari
Broj komentara:0