Vidite prvi

nakon incidenta ispred stadiona

Policija privela osumnjičenog za pucnjavu, sjednica odgođena

Autor:Prvi.tv
Objava:23.6.2016. 20:18
Policija privela osumnjičenog za pucnjavu, sjednica odgođena
Učitavanje medija preglednika ...

Osumnjičeni za večerašnju pucnjavu ispred stadiona Bilino Polje u Zenici priveden je u prostorije Policijske stanice 1 u tom gradu.

Istovremeno je otkazana Skupština Nogometnog kluba Čelik uoči koje se pucnjava dogodila, potvrdio je za klix.ba predsjednik Skupštine Damir Bradarac.

On nije mogao komentirati događaj ni uzrok zbog čega je došlo do pucnjave u kojoj se predsjednik Nadzornog odbora kluba Ševko Adilović sukobio s grupom navijača koji su čekali ispred stadiona i potegnuo oružje.

"Trebali smo otvoriti sjednicu i čuli smo kako se ispred stadiona dogodio incident. Sjednica je do daljnjeg odgođena, a ja ću pričekati sa ostavkama jer je izvanredna situacija u pitanju. Raspušta se ova komisija, pa će Općina postaviti Odbor za hitnost koji će naći neko rješenje", kazao je Bradarac.

Jedan od navijača Čelika koji je svjedočio nemilim scenama ispred stadiona kazao je kako je do sukoba sa Adilovićem došlo jer su navijači tražili da on napusti klub: "Do sukoba je došlo jer su navijači ogorčeni na to da je on predsjednik Nadzornog odbora i da je uopće u sportu te se pita za nešto. Tražili su od njega pred stadionom odlazak iz kluba i došlo je do verbalnog sukoba i nakon čega je on pucao u masu".

Pripadnici MUP-a ZDŽ vrše uviđaj na mjestu pucnjave.

Komentari
Broj komentara:0