Vidite prvi

SARAJEVO

Detalji tragične smrti dječaka iz Splita

Autor:Prvi.tv
Objava:11.1.2019. 7:22
Detalji tragične smrti dječaka iz Splita
Učitavanje medija preglednika ...

Dječak iz Splita, član Akademije nogometa Srđan Mladinić, ostao je u četvrtak na mjestu mrtav u nezapamćenoj tragediji na nogometnom turniru "Šampion junior kup" u Sarajevu. Kako je za Jutarnji list potvrdio direktor turnira Almir Prguda, dječaku je prilikom skoka u bazen hotela Terme - Resort Hills u sarajevskom naselju Ilidža stalo srce. Iako su oko njega u kobnom trenutku bili trener i njegova majka, te je prema tvrdnjama organizatora turnira gotovo odmah izvučen iz bazena, a na mjesto događaja u kratkom je roku došla i hitna pomoć, mališanu nije bilo spasa.

Nakon dugotrajnog neuspješnog oživljavanja liječnici su mogli samo konstatirati smrt. Neslužbeno se doznaje da je riječ o srčanom infarktu.

U Operativnom centru MUP-a u Sarajevu rekli su da su u 18 sati i 5 minuta dobili dojavu o pronalasku beživotnog tijela djeteta na bazenu te su na poprište upućene tri patrole. "Ovo je strašna tragedija i slučaj kakav nikad nismo imali. U blizini djeteta u tom je trenutku bila njegova majka. Odmah je izvučen iz bazena, hitna pomoć vrlo je brzo stigla, ali dijete je preminulo", rekao je šokirani direktor nogometnog turnira.

Događaj koji je oglašavan kao "nogometna olimpijada" i "fešta za roditelje" tako je na samom otvaranju zavijen u crno, a potvrđeno je da će na turniru biti otkazani svi zabavni sadržaji.

Kako je javila Slobodna Dalmacija, liječnici su više od dva sata pokušavali reanimirati dječaka, no bez uspjeha. Ostala djeca odmah su poslana u svoje sobe kako ne bi nazočili strašnom događaju, a u petak će se odlučiti kada će se vratiti u Split.

U međuvremenu, redakciji Jutarnjeg javio se jedan od roditelja malih nogometaša, Joško Šerka, stanovnik otoka Brača, koji tvrdi kako organizatori turnira ne govore istinu kada kažu da je dijete odmah izvučeno iz bazena.

"Bio sam među onima koji su potrčali kada se počelo vikati i tražiti doktora. Bilo nas je možda pet koji smo odmah dotrčali. Dijete je već bilo potpuno modro kada je izvučeno iz bazena, znači da je dolje provelo bar deset minuta. Ne znam tko se ovime pokušava opravdati, ali sramota je da hotel s pet zvjezdica nema službu čuvanja na bazenu" rekao je Šerka za Jutarnji.

Potvrđuje da su se liječnici više od dva sata borili kako bi mališana vratili u život, te da mu je srce čak u nekoliko navrata davalo puls, no naposljetku je ipak izdahnuo. Šerka kaže i kako će većina dalmatinskih ekipa koje su trenutno u Sarajevo najvjerojatnije otkazati daljnje sudjelovanje na turniru te se već u petak zaputiti prema Hrvatskoj jer su djeca u stanju šoka.

Stanovnici Sarajeva zgroženi su strašnom tragedijom koja se dogodila u njihovom gradu. Kažu kako takav slučaj ne pamte, a hotelske bazene ističu kao jedne od najboljih i najsigurnijih u gradu. Turnir na kojem je došlo do tragedije već godinama okuplja stotine malih nogometaša iz zemalja regije, a djeca se, osim sportskog sadržaja, upoznaju i s kulturnim i povijesnim znamenitostima Sarajeva.

Komentari
Broj komentara:0