Vidite prvi

LIVNO

Vlada HBŽ-a dala suglasnost na Smjernice ekonomske i fiskalne politike do 2021.

Autor:Prvi.tv
Objava:12.7.2018. 14:29
Vlada HBŽ-a dala suglasnost na Smjernice ekonomske i fiskalne politike do 2021.
Učitavanje medija preglednika ...

Na današnjoj sjednici Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je Odluku o davanju suglasnosti na Smjernice ekonomske i fiskalne politike HBŽ za razdoblje od 2019. do 2021. godine.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku dugoročnog kreditnog zaduženja HBŽ-a u iznosu od 1.500.000,00 KM kod komercijalne banke u svrhu financiranja kapitalnih investicija u oblasti cestogradnje (županijska cesta R419a, Tomislavgrad – Lipa – Blidinje), ugovornog tijela Ministarstva financija HBŽ-a od 5. srpnja 2018. godine.

Ova Odluka bit će upućena u Skupštinu Hercegbosanske županije na daljnju proceduru.

Nakon rasprave na sjednici utvrđen je prijedlog Zakona o dopuni Zakona o unutarnjim poslovima Hercegbosanske županije koji će po žurnom postupku biti upućen u Skupštinsku proceduru, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a na sjednici donesena je Odluka o odobravanju kapitalnih potpora osnovnim školama s područja HBŽ-a u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM. Na temelju dospjelih prijava taj iznos bit će raspoređen na 9 osnovnih škola u Hercegbosanskoj županiji.

Sredstva iz ove Odluke prenijeti će se iz sredstava utvrđenih na poziciji Kapitalne potpore osnovnim školama Proračuna Hercegbosanske županije za 2018. godinu.

Zbog isteka mandata Vlada je donijela Rješenje o razrješenju članova Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od djelovanja prirodnih i drugih nesreća te Rješenje o imenovanju novih članova istog Županijskog povjerenstva na razdoblje od 4 godine.

Komentari
Broj komentara:0