Vidite prvi

SJEDNICA U MOSTARU

Vlada FBiH - Odluka o razvrstavanju javne ceste u kategoriju autocesta A1

Autor:Prvi.tv
Objava:19.5.2017. 17:41
Vlada FBiH - Odluka o razvrstavanju javne ceste u kategoriju autocesta A1
Učitavanje medija preglednika ...

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, donijela Odluku o razvrstavanju javne ceste u kategoriju autocesta A1.

Razvrstane su dionice Zenica Jug - Lašva - Kakanj - Visoko dužine 81,9 kilometara i Zvirovići - Bijača u dužini od 10 kilometara. Razvrstavanje ovih dionica u javnu cestu kategorije autocesta sa oznakom Al je obavljeno u skladu sa investicijsko-tehničkom dokumentacijom, upotrebnim dozvolama i odgovarajućim tehničkim propisima prema kojima su one izgrađene.

Za realizaciju ove odluke zaduženo je JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, a njenim stupanjem na snagu prestaje da važi Odluka o razvrstavanju javne ceste M-5 na dionici Sarajevo (Jošanica) - Podlugovi - Visoko, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica koji je pripremilo Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata i uputila ga u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku, jer nije riječ o složenom i ogromnom zakonu.

Izmjena je predložena jer je Ustavni sud Federacije BiH presudom od 7. studenog 2012. godine utvrdio da član 1. ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovu ratnog priznanja ili odlikovanja, nije u suglasnosti sa Ustavom FBiH.

Prijedlogom zakona brisana je osporena odredba po kojoj je ostvarivanje prava bilo uvjetovano prihodovnim cenzusom, čija je primjena počela 1. svibnja 2010. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Komentari
Broj komentara:0